Zwanger op je Werk

Zwanger op je Werk

1 April, 2019

13> Update 1 april

Kiind Geboortefestival – 13 april

Het eerste tipje van de sluier van mijn boek, inzichten en tips; ik deel ze op 13 april tijdens het Kiind Magazine Geboortefestival in Alkmaar. Er zijn ontzettend toffe sprekers en ik ben vereerd ertussen te mogen staan. Kaartjes zijn goedkoop, dus wees erbij! Aan het einde van de dag geef ik ook nog eens een heerlijk ontspannen stoel-yogales voor iedereen!

Nog een nieuwtje!

Joyce Knappe, initiatiefnemer van ProParents, schrijft de inleiding van mijn boek. Doel van ProParents is ‘vaders en moeders gelukkig maken en houden – en samen met werkgevers investeren in de volgende generatie.’ Joyce en ik zijn oud-studiegenoten en ik ben enorm onder de indruk van de impact die ze maakt; ze zit met grote werkgevers en de politiek om tafel. Haar inbreng is echt een mooie toevoeging aan mijn boek!

Zo veel kennis

De afgelopen weken heb ik een aantal nieuwe experts benaderd. Zo heb ik Brun Kuipers, schrijfster van het boek ‘Zo beval ik’, ontmoet. Ze doet fantastisch werk voor vrouwen die te maken hebben met een bevallingstrauma.

Nadat ik tig vrouwen uit mijn yogalessen jubelend over bekkenfysiotherapeut Renée Zwetsloot hoorde, moest ik haar natuurlijk ontmoeten. We raakten niet uitgepraat over zwangerschap, geboorte en het bekken. Nu werkt ze mee aan een heel dossier in het boek rondom bekkenklachten.

Tot slot kijk ik enorm uit naar mijn kennismaking met Vreneli Stadelmeier, spreker, coach en schrijfster van ‘Fuck die onzekerheid’. Het boek is heerlijk om te lezen; herkenbaar en met veel inzichten. Vreneli helpt ambitieuze vrouwen om het maximale uit zichzelf te halen en verschijnt regelmatig in de media wanneer het gaat over topvrouwen (of het zogenaamde gebrek daaraan) in Nederland.

Mindful met je baby en peuter

Niki (met wie ik onze podcast maak) was met zwangerschapsverlof, maar ik had zeer goede andere gesprekspartners. Ik interviewde Mayke den Ouden, pedagoog en mindfulness-expert over de baby- en peuterfase. Hoe ga je goed en mindful om met alle uitdagingen die het ouderschap teweeg brengt? Ik ging met huiswerk naar huis J. In de laatste aflevering spreek ik met Astrid, moeder van 2, wiens leven compleet veranderde. Van een fulltime baan werd ze fulltime moeder, ze ging uit elkaar met de vader van haar kinderen en moest een heel nieuw leven opbouwen. Een mooie aflevering vol eerlijkheid en openheid.

Je vindt de ‘Ina en Niki’ podcast op iTunesPodBeanStitcher en YouTube. Wil je een keer meepraten over een thema rondom zwangerschap, geboorte, moederschap, feminisme of opvoeding ? Dat vinden we superleuk! Mail me, dan spreken we iets af.

Rust

Om naast al het werk ook een moment van rust en bezinning in te bouwen, heb ik mezelf een sluitingsritueel cadeau gedaan bij Roos. Een bijzondere en rustgevende middag in de bossen van Zeist. Een fijn gesprek, een vierhandige massage, een zalig bad en een sluiting met Rebozo doeken. De warmte bleef nog lange tijd hangen. Ik kan het iedere moeder aanraden.

Inspiratie

Daarnaast volgde ik een Spinning Babies training van Jennifer Walker. Een zaal vol met verloskundigen, doulas en een paar Birthlight zwangerschapsdocenten. Nieuwe informatie en oefeningen die me nog meer inzicht hebben gegeven in de zwangerschap en geboorte. Ik kan het meteen toepassen in mijn wekelijkse lessen. De simpele technieken hebben een enorm positief effect tijdens de geboorte en voorkomen in sommige gevallen zelfs keizersnedes. Meer info op www.spinningbabies.com.

12> Update 15 januari

Er staat weer een nieuwe podcast voor je klaar! In deze aflevering interview ik Mayke van www.mindful-moments.nl. Alle info en linkjes vind je hier: 

11> Update 21 december

Zo aan het einde van het jaar is een mooi moment om even terug te kijken; wat heb ik allemaal gedaan (en wat nog niet ;-))?

Precies een jaar geleden stopte ik met zzp’en bij Rabobank. Ik had er 5 jaar leuke communicatieklussen gedaan en het was tijd voor iets nieuws, maar wat wist ik nog niet precies. Het idee voor een boek ontstond al vrij snel!

Van idee naar boek

Begin 2018 ontstond het idee voor Zwanger op je werk. Een boek over de combinatie zwangerschap / jong moederschap en werk. Ik wilde vrouwen aan het woord laten over hun persoonlijke ervaringen en experts laten reflecteren. Met als doel dat lezende vrouwen zich herkennen in de verhalen, voelen dat ze niet alleen zijn in hun worstelingen en inspiratie opdoen voor hun eigen leven.

De laatste maanden heb ik er hard aan gewerkt en boek ik goede voortgang! Het boek gaat 9 hoofdstukken tellen met in totaal 18 ervaringsverhalen en 18 experts. Drie verhalen zijn helemaal goedgekeurd door de geïnterviewde, 8 verhalen zijn bijna akkoord en de eerste twee fotoshoots zijn geweest! Begin 2019 houd ik de laatste interviews en ga ik langs bij experts zoals WomenInc, College voor de Rechten van de Mens, Stichting geboortetrauma en nog veel meer!

Ik vind het bijzonder hoe open alle vrouwen vertellen over hun leven en hoe veel (veer)kracht ze hebben. Momenten van kippenvel, diep respect, bewondering, verbondenheid, inspiratie, ik heb ze allemaal gevoeld tijdens de interviews. Ik voel me dankbaar dat al deze vrouwen dit met mij willen en kunnen delen. <3

Het is de planning dat mijn boek in de zomer van 2019 verschijnt en ik wil er een mooi feest van maken! Waar je uiteraard voor wordt uitgenodigd!

Op je werk

Om mijn boek bij zo veel mogelijk vrouwen terecht te laten komen, wil ik in contact komen met organisaties die goed zorgen voor hun zwangere werknemers en jonge ouders. Hoe mooi zou het zijn wanneer deze organisaties mijn boek cadeau geven aan hun zwangere vrouwen :-)! Dus werk je bij of ken je zo’n organisatie? Wil je me dan in contact brengen?

Podcast

In 2018 is ook de ‘Ina en Niki’ podcast ontstaan. Wat een plezier is het om samen te werken met Niki van Momcircle (inmiddels hoogzwanger van haar tweede). We maakten 5 afleveringen met de thema’s: Wie zijn we? / Bewuste Keuzes / Rust / PostPartumPlan / Fit na geboorte. Je vindt ons op iTunesPodBeanStitcher en YouTube. Wil je een keer meepraten over een thema rondom zwangerschap, geboorte, moederschap, feminisme of opvoeding ? Dat vinden we super leuk! Mail me, dan spreken we iets af. Begin 2019 neem ik een nieuwe aflevering op met een expert op het gebied van Mindful opvoeden, ik ben benieuwd!

Filmpjes

Maar liefst 23 filmpjes plaatste ik dit jaar op YouTube! Deze week de laatste van dit jaar; een ontspanningsoefening voor moeders, dus wanneer je even wil bijkomen tijdens de feestdagen, ga lekker liggen :-). Je vindt ook simpele oefeningen, tips en hele zwangerschapsyogalessen op mijn kanaal.

Ik vind het super leuk om filmpjes te maken, dus daar ga ik zeker mee door in 2019. Heb je vragen of wil je een specifieke oefening op video? Laat het weten.

Instagram

Ik kon natuurlijk niet achterblijven… dus ook op Instagram kun je me nu (eindelijk) vinden (@Ina_Heijnen). Ik ben nog een beetje aan het ontdekken hoe het werkt :-), maar plaatjes kijken is altijd lekker ontspannen.

Practice what you preach

Van 22 december tot 1 januari neem ik vrij! Na meer dan 350 yogalessen dit jaar is het tijd om niks te doen met mijn familie. Ik wens jullie ook een heerlijk rustige week toe vol gezelligheid, lekker eten en veel knuffels.

Wil je me helpen?

1. Ik ben op zoek naar een van de laatste verhaal voor mijn boek: een vrouw die een totale carrière-switch maakte tijdens of na haar zwangerschap.

2. Ken je de allerbeste bekkenfysiotherapeut van Nederland? Dan hoor ik dat graag!

3. Werk je bij of ken je een organisatie die goed zorgt voor hun zwangere werknemers en jonge ouders (extra verlof / bonus / etc.), dan kom ik heel graag in contact!

4. Je helpt me door mijn FB pagina / filmpjes / podcast onder de aandacht te brengen bij zwangere vrouwen en jonge moeders!

5. Heb je een les/workshop bij me gevolgd? Een review/recommendation op LinkedIn of Facebook is altijd fijn!

10 > Update 4 oktober 

Zo veel nieuws om te delen! Het eerste interview van mijn boek is af! Er staan weer een paar nieuwe filmpje online. En Niki en ik hebben onze eerste Podcast opgenomen! Die vind je hier. Wil je altijd op de hoogte blijven van mijn laatste nieuws? Ik stuur af en toe een nieuwsbrief. Aanmelden kan door me een mailtje te sturen! (Ina@yourganization.com)

9 > Update 15 augustus

Een belangrijke tip voor iedereen:

En ben je in het afgelopen jaar moeder geworden? Dan is deze speciaal voor jou:

8> Update 8 augustus

Weer een nieuwtje! Niki van www.momcircle.nl en ik gaan onze krachten bundelen. Wat gaan we precies doen? Bekijk de video!

7> Update 1 augustus

Deze keer twee video’s en een statement!

– statement –

Ik luister naar een gratis training van Zarayda Groenhart (heel erg de moeite waard!) en zij stelt een aantal rake vragen, zoals deze: Wat heeft jou tot nu toe tegen gehouden om jezelf meer zichtbaar te maken als ondernemer?

Er kwamen 2 antwoorden in me op. Ik wil altijd dat iets perfect is voordat ik het aan anderen laat zien. Het moet professioneel, goed doordacht en tot in de puntjes uitgewerkt. Maar ja… dan duurt het ook héél lang voordat je iets kunt laten zien…of misschien wel nooit…. En het tweede antwoord dat in me opborrelde was dat ik het vaak te spannend vond/vind om echt iets van mezelf te laten zien, dus dat daarom dingen vaak zakelijker maak zodat het niet meer om mij persoonlijk gaat, maar om de informatie die ik deel.

Maar wanneer ik bedenk wie mij inspireren of welke mensen ik geloofwaardig vind, dan zijn dat allemaal mensen (meestal vrouwen :-)) die juist heel persoonlijk zijn en delen hoe ze een reis beleven in plaats van alleen vertellen hoe het bovenop de bergtop is.

Met andere woorden: ik wil meer delen over de reis van het schrijven van mijn boek. De worstelingen en de juich-momenten laten zien. Net zoals de vrouwen die ik interview en spreek 🙂.

– end of statement –

Dus om meteen daad bij woord te voegen: hierbij mijn eerste ‘vlog-achtige’ video. Wat doe jij om je welzijn te vergroten? Daar ben ik benieuwd naar! Laat het me weten via Ina@yourganization.com, via YouTube of de Facebookpagina Zwanger op je Werk.

En als bonus een ontspannen zwangerschapsyogales (25min). Enjoy!

6 > Update 17 juli

Binnenkort kan ik jullie een sneak preview laten zien van de vormgeving van het boek: super spannend! De vormgeefster maakt er echt iets moois van :-). Voor nu weer een video, deze keer een hele yogales!

Deze video heeft me zweet en tranen gekost! Nog net geen bloed ;-). Het opnemen was heerlijk in het zonnetje, maar het monteren was om het netjes te zeggen een ‘uitdaging’! Ik hoop dat jullie ervan genieten 🙂

5 > Update 6 juni

Yes! Twee instructiefilmpjes op YouTube! Een ademhalingsoefening die eigenlijk altijd fijn is om te ontspannen en zeker tijdens de zwangerschap en geboorte.

En ik geef je tips over hoe je het beste kunt zitten, gaan staan, staan en gaan zitten wanneer je zwanger of postnataal bent. Laat me weten wat je er van vindt! (ina@yourganization.com).

4 > Update 24 april
Waar gaat het boek over? Ik heb een filmpje gemaakt om het uit te leggen.

3> Update 5 april

Ik heb de eerste interviews gehouden. Een middelbare schooldocente en een krachtige vrouw uit de horeca hebben hun verhalen gedeeld. Ik vind het heel bijzonder hoe open, vrij en reflectief deze vrouwen kunnen vertellen over heftige periodes uit hun levens en hoe ze hier mee omgaan en van leren. Het schrijven van de teksten en het recht doen aan de complexiteit is nu mijn uitdaging! Gelukkig heb ik schrijfcoach Silvie (www.Oopus.nl) om me verder op weg te helpen.

Twee organisaties hebben aangegeven dat ze graag hun kennis willen delen en wellicht ook verder willen samenwerken. Dat is natuurlijk goed nieuws! Zij kunnen helpen om meer zwangere/bevallen vrouwen te bereiken en de verhalen en inzichten te delen.

Ik benader ook de eerste experts om tips te delen, zoals een werk-prive balans expert, een lactatiedeskundige en doula. Kennen jullie nog meer experts op het gebied van zwangerschap/werk of ouderschap/werk, dan hoor ik dat graag!

Mocht je jouw verhaal willen delen of mee willen denken, aarzel niet! Ina@yourganization.com, mail me :-).

Tot de volgende update, Ina

2> Update 10 maart

De brainstormsessies waren een groot succes! De aanwezige dames hebben hun verhalen gedeeld, tips gegeven en aangegeven welke thema’s volgens hen niet mogen ontbreken in het boek. Heel erg waardevol!

Daarnaast ben ik met verschillende organisaties in gesprek om te kijken of we kunnen samenwerken rondom het thema (ont)zwanger op je werk. Des te meer aandacht, des te beter!

Tot slot heb ik een schrijfcoach, fotografe en vormgeefster gevonden om het boek mooi te laten worden en staat het eerste diepte interview gepland. Aan de slag dus!

Mocht je jouw verhaal willen delen of mee willen denken, aarzel niet! Ina@yourganization.com, mail me :-).

Tot de volgende update, Ina

1> 31 januari 2018

Misselijk, maar je wilt het je collega’s nog niet vertellen. Pijn in je bekken waardoor je moeilijk lang kunt zitten of staan. Collega’s die van je verwachten dat je gewoon overwerkt. Zo maar drie voorbeelden waar zwangere vrouwen tegenaan kunnen lopen op hun werk.

Je bent zwanger en je werkt, of je kind is net geboren en je gaat weer aan de slag. Waar liep en waar loop je tegenaan? Hoe heb je het aangepakt? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Ik schrijf een boek over Zwangerschap en Werk. Het wordt een reeks interviews met vrouwen uit allerlei werkgebieden en een aantal professionals die veel met zwangere/net bevallen vrouwen werken. Het boek zal veel tips bevatten.

Mijn doel is om meer begrip en (h)erkenning te kweken rondom zwangerschap en werk. Meer tijd, rust en aandacht voor/in deze fase is goed voor iedereen: ouders, baby’s, werkgevers en de maatschappij. Jij kunt me helpen door jouw verhaal te delen!

Vrijdag 23 februari tussen 15:00 en 17:00 en vrijdag 2 maart tussen 19:30 en 21:30 organiseer ik een sessie bij me thuis voor 8 vrouwen die mee willen denken over onderwerpen die niet mogen ontbreken in het boek. Koffie, thee en wat lekkers staan klaar! Aanmelden voor één van de sessies kan via Ina@yourganization.com of app me op 06-41189986.