RETREAT AT WORK

NieuwsgierigMeer weten?

Ruimte en tijd voor reflectie
inspiratie op het werk

23 May, 2016

Retreat at Work is een samenwerkingsverband tussen Yourganization en 4 andere experts (onderaan deze pagina stellen ze zich voor). 

 

De titel ‘Retreat at Work’ zegt het al: we creëren ruimte en tijd voor reflectie, rust en inspiratie op en tijdens het werk, want daar is het vaak het hardst nodig.

 

Altijd druk. Te weinig tijd voor zaken die echt belangrijk zijn. Langdurig zieke werknemers, inefficiënte samenwerking en targets die onder druk staan. Herkenbare problemen?

 

Retreat at Work zorgt voor

 • een betere werksfeer
 • pro-actievere werknemers
 • een team in zijn kracht.
  Een logisch gevolg is dat gestelde targets sneller of beter behaald worden.

 

Hoe we dat doen?

Dat laten we graag zien, horen, proeven en ervaren tijdens onze introductiedag. Tijdens deze intensieve dag geven we het beste van onszelf aan jou en je team. Daarna kunnen jullie samen beslissen of het naar meer smaakt.

 

Foto tussen 8

 

 

Het programma is speels, soms confronterend, vaak inspirerend en staat voor iedereen open. We garanderen dat iedere deelnemer van alles over zichzelf ontdekt, kennis op doet en de ruimte krijgt om te groeien. Wij geloven dat mensen die lekker in hun lichaam zitten, geïnspireerd zijn en met plezier naar hun werk gaan, fijnere en vitalere collega’s zijn die gelukkiger in het leven staan.

 

Onze hoofdthema’s

 • Verbinding (met jezelf en anderen)
 • Voeding (voor je lijf en geest)
 • Energie (hoe werkt dat eigenlijk?)
 • Houding (fysiek en mentaal)
 • Balans (tussen in- en ontspanning, doen en voelen)
 • Beweging (lichamelijk en in je loopbaan)
 • Bewustzijn (mag dat van jezelf?)
 • Ontdekken (want je hebt/bent al zó veel!)
 • Openheid (naar jezelf en anderen)
 • Groei (mag je fouten maken?)
 • Waarden (wat is voor jou essentieel)
 • Tevredenheid (maakt je leven een stuk fijner)

 

Het programma (3 maanden)

 

Start
Het team van experts voedt de deelnemers met een inzichtelijke eerste sessie waarin zij zich uiteraard voorstellen. Vervolgens wordt er gespeed-date met de deelnemers zodat er een wederzijdse kennismaking plaats vindt. Daarna begint de eerste intensieve week (16 uur) vol workshops, activiteiten en een introductie van de thema’s. De activiteiten vinden zo veel mogelijk plaats op de werkplek.

 

Midden
Iedere week organiseren we twee a drie activiteiten voor het hele team en vindt er een onverwachte energizer plaats. We brengen energie, inspiratie, kennis, gezondheid en rust. Deelnemers worden uitgenodigd zich open te stellen voor de activiteiten en een onderzoekende houding aan te nemen. Het is belangrijk dat iedereen een eigen keuze maakt om mee te doen. De activiteiten worden gedaan met het hele team én er is ruimte voor individueel contact met de experts.

 

Afsluiting
Na 3 maanden sluit iedere deelnemer het traject af met een individueel gesprek met een van de experts; we blikken terug en bespreken de groeimomenten. Met de organisatie bespreken we observaties en indien mogelijk kijken we naar de cijfers van ziekteverzuim en/of medewerkertevredenheidsonderzoeken.

 

Nazorg
Drie maanden nadat het programma is afgerond, komen we nog drie keer met het team op de werkvloer. Wat hebben de deelnemers over zichzelf en hun collega’s ontdekt? Gaan ze met een ander gevoel naar hun werk? Zitten ze lekkerder in hun vel? Is dit ook terug te zien in de verzuimcijfers? We kijken gezamenlijk nog een keer terug op het traject en beantwoorden alle openstaande vragen.

 

 

Foto tussen 7

 

 

 

Een greep uit onze activiteiten

 • Voeding: wat zijn koolhydraten en eiwitten? Welke voeding is gezond voor mij en waarom?
 • Gezond en lekker. Hoe deel ik mijn dag in met gezonde voeding? Hoe kan ik gevarieerd en gezond eten terwijl mijn agenda al zo vol zit?
 • Energie: hoe kan ik persoonlijk leiderschap tonen en mijn eigen energieniveau duurzaam hoog houden?
 • Stress: wat is het en hoe werkt het in mijn lichaam? Is het altijd slecht? Hoe kan ik er het beste mee omgaan?
 • Houding: hoe zit ik op mijn werkplek en welk effect heeft dit op mijn lichaam? Wat zegt mijn lichaamshouding tijdens een gesprek?
 • Bewustzijn: wat ervaar ik als ik stil ga staan, niks doe en ga luisteren, zien, voelen, ruiken en proeven? Wie ben ik dan?
 • Waarden: wat drijft mij? Met welke waarden voel ik mij verbonden en hoe breng ik deze dagelijks tot uiting? Wat brengen deze waarden mij als mens?
 • Tevredenheid: wat is het verschil tussen geluk en blijdschap en hoe kunnen we tevredenheid inzetten om gelukkiger te zijn in het nu zonder onze dromen voor de toekomst los te laten?

 

De experts

 

Ina Heijnen – Yourganization en oprichter van Retreat @Work

Ina Heijnen

Ik maak hardwerkende hoofdwerkers ervan bewust dat het mogelijk is om meer ontspanning en gezondheid te creëren. Ik geef advies over het vinden van balans en het verminderen van stress of lichamelijke klachten. Ik help je om de verbinding met jezelf (terug) te vinden. Op de plek waar het vaak het het hardst nodig is: op je werk. Ik heb jarenlange ervaring binnen het bedrijfsleven als projectmanager /communicatieadviseur en ik ben gecertificeerd yogadocent. Als verbinder breng ik het beste van die twee werelden samen.

 

Janneke Pieterson – Sportkeuken

Janneke Pieterson

Als eigenaar van Sportkeuken combineer ik mijn passie voor sport en koken om zo advies op maat te kunnen geven. Daarnaast ben ik vier seizoenen (2012-2015) chefkok geweest van Team Giant-Alpecin tijdens onder andere de Tour de France en de Vuelta. In 2016 ben ik weer van de partij tijdens Bikegear The Ride om daar voor de renners te koken. Ik geloof dat een gezonde leefstijl en een gezond gewicht zorgen voor gezonder, gemotiveerder en fitter personeel en minder ziekteverzuim.

 

Roeland van der Put – FysioDomstad

Roeland van der Put

Ik ben onderdeel van FysioDomstad, en interesseer me sterk in de gezondheid van de mens, ook op het werk. Met veel verschillende cursussen heb ik mij zo breed mogelijk gespecialiseerd om patiënten veel te kunnen bieden. Naast het behandelen van patiënten en het vergaren van kennis vind ik het ook belangrijk om kennis te verspreiden. Dit is de reden dat ik les geef en de afgelopen 10 jaar stagiaires fysiotherapie heb begeleid. FysioDomstad is een groeiende, innoverende fysiotherapiepraktijk in het centrum van Utrecht voor o.a. (sport)fysiotherapie, manuele therapie en dry needling.

 

Mark van Siegenbeek van Heukelom – Trainer en coach in Persoonlijk Leiderschap

Mark van Siegenbeek Heukelom

Mijn naam is Mark Siegenbeek van Heukelom. Ik ben trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap en ik help ambitieuze hoogopgeleide young professionals die alles uit het leven willen halen en daarvoor in zichzelf willen investeren. Met mijn merk Quarterlife Deep Dive richt ik me voornamelijk op mensen tussen de 25 en 35 om hen te helpen meer richting in hun leven te krijgen en meer zin-geving te ervaren, zowel in werk als daarbuiten. De inzichten die ik hen bied zijn universeel en voor alle leeftijden en ik kom daarom ook bij teams van bedrijven over de vloer die uitdagingen hebben op de gebieden van bijvoorbeeld teamwork, organisatieverandering en innovatie.

 

Guido Spijk – VOEL Coaching Training en Therapie

Guido Spijk

Ik ben een dynamische trainer, coach en therapeut en werk vanuit ervaringsgericht leren. Voelen, bewust worden en handelen zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Door de uitdagingen en problemen werkelijk te doorvoelen wordt het steeds helderder wie je bent en waarvoor je staat. Twintig jaar ondernemerschap en een uitgebreide studie sociale psychologie bij Phoenix, Weisfelt & Partners en het sjamanisme geven mij een rijke kennis van de sociale kaart. Ik werk vanuit de essentie dat leren door ervaring, bewustwording en oefening de basis vormt om autonoom en verbonden te zijn. Met mijn rijke ervaring in het bedrijfsleven en persoonlijke ontwikkelingstrajecten lever ik een wezenlijke bijdrage aan zowel persoonlijke als bedrijfsmatige groei. Werken met mensen betekent voor mij: je hart openen, voelen wat er in je hart en onderbuik leeft en kiezen voor wie jij wilt zijn in dit leven. Geloven in Liefde en Overvloed.