BEWEGEN OP JE WERK

Direct een les?Dat kan!

Waarom ons werk juist
de plek is voor bewegen

17 December, 2015

Les Bewegen op het werk
Vastzittende schouders, een stijve nek, stress, vermoeide ogen. Herken je deze klachten en wil je hier wat aan doen? Organiseer dan de les ‘Ontspannen bewegen op je werk’.

Stress is niet altijd te voorkomen, hoe je met deze stress omgaat is daarom des te belangrijker! Afwisseling van in- en ontspanning is essentieel. Tijdens de les leer je simpele oefeningen integreren in je werk, om stressklachten te herkennen en te voorkomen. Sta je dan in een rare houding in de kantine? Nee; je leert simpele en subtiele bewegingen die je ook op je eigen werkplek kunt doen. Dat helpt je meer dan af en toe een los uurtje sporten, je brengt immers zestig procent van je actieve dag door op je werk.

Sportkleding is niet nodig. De workshop is toegankelijk voor iedereen; jong, oud, sportief of niet.

Les van 45 minuten in een vergaderruimte voor maximaal 15 deelnemers. We doen oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn. We bewegen met vooral aandacht voor nek, schouders en armen. Aan het einde van de les kan iedereen ontspannen verder aan het werk. Er is geen voorbereiding nodig, alleen een ruime vergaderzaal.
Deze les kan op ieder moment van de dag gegeven worden.


Workshop Bewegen op het werk
Een combinatie van oefeningen en een presentatie waarin kennis wordt gedeeld over het belang van bewegen, een goede werkhouding en balans vinden/houden. Duurt ongeveer 2 uur, maximaal 20 deelnemers in een ruime vergaderzaal.

NB: mochten er thema’s zijn die spelen, bv samenwerking, ontspanning, stress reductie, lichaamsbewustzijn, CANS klachten – dan kan ik daar op inhaken en meer aandacht aan besteden.

 

 

Foto tussen 2

 

Special Bewegen op het werk
Een wandeling door het gebouw voor maximaal 10 personen van 30-40 minuten waarin we een ‘standaard’ werkdag simuleren. Welke keuzes maak je ten aanzien van bewegen? Wat kun je nog meer doen? Bv: neem de trap, maar ook, gebruik het wachtmoment bij de koffie-automaat om je nek te ontspannen en strek je polsen tijdens een presentatie. Op deze manier ervaren deelnemers dat ze gedurende de dag kleine momenten kunnen benutten om te bewegen en klachten te voorkomen.

 

Yogales
Aan het begin of einde van de dag een reguliere yogales geschikt voor beginners. Maximaal 15 deelnemers in een grote lege ruimte. De les van 60 minuten is een combinatie van inspanning en ontspanning. Deelnemers doen mee op blote voeten in sportkleding.

Wat doen we in een yogales?

 

Foto tussen 23

 

 

 

Retreat at Work
Een programma op maat voor de afdeling of het hele bedrijf. Een team van experts op het gebied van bewegen, voeding en samenwerking stellen een curriculum op dat aansluit bij de wensen van het team. Inhoud en lengte van het traject in overleg.
Lees hier meer over Retreat at Work.

 

Ik licht alle informatie graag telefonisch of in een gesprek toe. Er zijn allerlei combinaties mogelijk en ik kan aansluiten bij bestaande thema’s en ideeën. Bel of mail voor een afspraak, overleg of een kostenindicatie.

Ina@Yourganization.com / 06-41189986

 

Verder kijken, lezen en leren?
Korte animatie over de gevaren van zitten. 
Inspirerend college over de invloed van bewegen op de hersenen en het geheugen. 
Alle voordelen van wandelend vergaderen op een rij
Voor meer tips en inspiratie volg Yourganization op Facebook of neem vrijblijvend contact op via Ina@yourganization.com